maanantai 27. maaliskuuta 2017

Mukana aikuisten viikonloppukurssilla!

Lauantai-aamuna vaihdoin asuani jo kolmatta kertaa. Mitä ihmettä sitä pukisi musiikkikurssille päälle! Läpi elämäni olen ollut liikuntakursseilla ja varustukset joogakurssista juoksukouluun tulee luonnostaan, mutta nyt oltiinkin kokonaan uuden äärellä. Lähdin matkaan mukavuus edellä.

Musiikkiopistolle sopivasti auringon paisteessa saavuin puolen päivän aikaan viikonloppukurssille, jonka teemana oli cajonrummut (perulainen laatikkorumpu) kts. wikipedia.
Tiesin cajoneista etukäteen sen verran, että niiden päällä istutaan ja lyödään etukantta. Muutoin en ole eläissäni musiikkia soittanut saati ollut kursseilla mukana. Onneksi opettaja Airolan Kari otti huomioon hyvin kurssilaisten lähtötasot, ja kukin meistä sai soittaa omalla tasollaan sopivia tehtäviä.


oikea, vasen, oikea, vasen

Lähdimme liikkeelle ihan perusrytmeistä ja cajonin "pyhästä kolminaisuudesta" eli kolmesta peruskompista, joilla pystyy komppaamaan kappaleen kuin kappaleen pääosin. Ikinä en ole nuotteja lukenut elämässäni aiemmin, mutta niin vain tuli cajonin nuotitkin opittua ensimmäisen parin tunnin aikana. Kovin monimutkaisista nuoteista ei ollut kyse, joten tämmöinen täysmaallikko niihin pääsi hyvin kiinni!


cajonpiiri

Vaikeus sitten alkoikin kun lisättiin tempoa ja mentiin samban rytmiin. Huh! Lyömättömiä iskuja, taukoja ja lattarihenkeä. Kyllä sai keskittyä, että pysyi mukana edes osittain. Mutta kivaa oli! Ja innostus soitinta kohtaan kasvoi niin, että oli pakko ilmoittautua vielä soitin kokeiluun saamaan lisäoppia.

Viikonloppukurssi oli oiva tapa nollata työviikko. Uutta oppiessa ei jäänyt aikaa miettiä muuta. Suosittelen lämpimästi! Musiikkiopiston aikuisten viikonloppukursseista löytyy moneen tasoon kursseja. On jo pidemmälle harrastaneiden teemakursseja, kuten Bluegrass Workshop ja Irlantaislaisen kansanmusiikin jamikurssi. Sitten on tämmöisille kokeilijoille aloittelijakursseja, kuten tänä keväänä oli tämä cajonkurssi ja laulukurssi. Musiikkiopiston viikonloppukursseilla osallistujia on normaalisti 3 - 10 henkeä ja keski-ikä on n. 40 - 50 v. Toki useammalla kurssilla on aina pari kolmikymppistäkin, kuten tästä kurssista huomasi :)

Óle!

// viikonloppukurssilainen Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti