perjantai 11. maaliskuuta 2016

Päiväni vahtimestarina musiikkiopistossa

Vahtimestarin terveiset 

Musiikkiopiston vahtimestarin päivä alkaa visiitillä kaupungintalolle, jonne viedään lähtevä posti sekä haetaan saapuva. Päivän viimeinen tehtävä on tarkistaa luokkatilojen siisteys ja katsoa, että valot menevät kaikkialta kiinni ja ovet ovat ympäri taloa lukossa. Näiden toimenkuvien välisenä aikana vahtimestari on siellä, missä apua kaivataan.

Ei, en sentään vedä päälleni lateksitrikoita ja taistele Järvenpääläisiä rikollisia vastaan Jannella, mutta musiikkiopistolla yritän auttaa kaikin mahdollisin keinoin. Täytyykö lamppu vaihtaa? Vahtimestari on aina valmiudessa. Kuka kerkeää kokoamaan tämän naulakon? Kysy vahtimestaria. Astianpesuainetabletit ovat loppuneet, miten saamme nyt tiskimme puhtaaksi? Hätä ei ole tämännäköinen, sillä tehokas vahtimestari tarvitsee arviolta viisi minuuttia salamannopeaan visiittiin lähikauppaan.


Jos totta puhutaan, niin ensimmäisenä kuukautenani musiikkiopistolla päiväni ovat menneet pitkälti opiston soitinvaraston inventaariota tehdessä ja huoneeni siistimisessä. Huoneeni, kuten myös soitinvarasto suurelta osin, ovat olleet ennen saapumistani niin kutsutun ”löysän organisoinnin” piirissä. Päiväni ovat siis kuluneet pitkälti yrittäessäni jäsentää vuosien varrella käytettyä arkistointimenetelmää. Kierrätysastiat ovat kyllä saaneet osakseen täytettä.

Muista aina, että jos joku ilta löydät itsesi harhailemasta musiikkiopistolla täysin neuvottomana ja vailla päämäärää, niin apu on lähempänä kuin arvaatkaan. Toisessa kerroksessa olevasta vahtimestarin huoneesta kajastaa aina auttava valo (paitsi jos olen karannut keittiöön nauttimaan lämmintä kupillista kahvia).

Keväisen rennon rempsein terveisin

Jimi Rosling

vahtimestari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti